• 1. ročník súťaže historických modelov v Bošáci a 8. ročník súťaže Poštolka cup
          • 1. ročník súťaže historických modelov v Bošáci a 8. ročník súťaže Poštolka cup

          • Viete, čo majú spoločné kameňolom, karavan, príves, gril, pole repky olejnej, osvietenec, zrúcanina kláštora, vyhliadka, zlodej holub, kopec a veľa blata? Ak nie, tak pozorne čítajte. S karavanom sme z dôvodu nepriechodnosti terénu kvôli blatu zaparkovali v blízkom kameňolome. Nad kameňolomom boli zrúcaniny stredovekého kláštora a pole repky olejnej, v ktorej nám navždy a nenávratne zmizol model "osvietenec" (LED diodami osvetlený model). Darmo sme nášho osvietenca hľadali aj z vyhliadkovej veže, už nás neosvietil.

            Dalo by sa povedať, že súťaž sa od samého začiatku akosi niesla mimo pôvodného plánu. Kvôli technickej chybe – nepokosenej tráve – sa súťaž z pôvodne plánovaných lúk Bošáce presunula na lúky susedných Haluzíc. Práve kvôli spomínanému blatu a dosť náročnému terénu sa súťažiť nezačalo podľa plánu o deviatej hodine dopoludňajšej, ale sirény zvolávacie na nástup a zahájenie súťaže sa ozvali na pravé poludnie. Pri otvorení 1. ročníka súťaže nesmel chýbať starosta obce Haluzice, ktorý nás srdečne privítal. Starosta obce Bošáca mal tiež v pláne prísť, ale mimo plán neprišiel.

            Lietalo sa v týchto súťažných kategóriách: Poštolka CUP, Poštolka RC s riadenou smerovkou – 1. ročník, MODEL CROSS OTVR Gliders (vetrone), MODEL CROSS 1/2A ELECTRIC, ELOT.

            My sme lietali v kategórii MODEL CROSS OTVR (vetrone). V tejto kategórii sa súťaž formou cross veľmi neoplatila. Termika dvíhala vetrone do výšok až nad oblaky. Vrcholom bolo, keď model Mariána Kozu ukazoval termiku okolo lietajúcemu bližšie neidentifikovateľnému druhu vtáctva. Po pár minútach súťaže začalo byť organizátorom jasné, že skôr sa dočkáme darčekov od Ježiška, ako sa dočkáme konca súťažnej kategórie OTVR. Organizátori teda pristúpili na hod z ruky. Forma crossu zapríčinila, že sa Marián Koza so svojím Hyperionom umiestnil na 3. mieste. Spestrením súťaže bol holub, ktorý nalietaval na stužku ukazujúcu smer vetra, následne ju odtrhol a ďalej sa ju snažil neúspešne zmocniť. Stužka letela rýchlejšie.

            Na záver stretnutia sa súťažilo v kategórii Poštolka cup, na ktorú sa celý čas veľmi tešili najmä Adamko aj so svojím spolužiakom a kamarátom Andrejkom Citarom. Andrej si so sebou priniesol aj vlastnoručne vyrobený model Poštolky. Andrejko bol na súťaži tohto typu prvýkrát. V kategórii žiaci sa chlapci umiestnili na 1. mieste Adam Koza a na 2. mieste Andrej Citara. Diplomom vo formáte A3 zo súťaže Poštolka cup sa obidvaja chlapci veľmi potešili a zo súťaže odchádzali spokojní a s peknými spomienkami na víkend plný zážitkov. 
            FOTOGALÉRIA

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje