• Educate Slovakia očami detí

          • Pani Fara zo zahraničia z krajiny Indonézia nám rozprávala besedu o svojej krajine. Fara mala 20 rokov. Rozprávala po anglicky. To, čo sme nerozumeli nám preložila pani učiteľka Danka Kozová a Katka Pecníková. Rozprávala nám, aké majú zvyky a púšťala nám hymnu. Taktiež nám pustila video, kde boli znázornené krásne zábery z ich krajiny. Zapamätala som si ich zvyk, že majú dlhé rukávy, nohavice a na hlavách šatky. Vraj si ich dávajú dole iba keď idú spať. Bolo tam super.

            Sofinka Klocoková IV. trieda

          • Lyžiarsky výcvik prvákov

          • Naše prvácke hviezdičky a mravčeky absolvovali lyžiarsky kurz. Za ich celotýždennú snahu, odvahu a šikovnosť získali od milých inštruktorov zlaté medaily a diplom.

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 7. februára 2019 sa žiaci našej školy, ktorých geografia zaujíma o niečo viac, zúčastnili okresného kola geografickej olympiády. Počas písomnej a praktickej časti preukázali svoje vedomosti a zručnosti z geografie, čím úspešne reprezentovali našu školu. 
            Úspešnými riešiteľmi boli Ema Krúpová a Natália Kapustová. Najlepšie sa však darilo Emke Krúpovej, ktorá skončila vo svojej kategórii E na výbornom 2. mieste. Žiačku pripravoval Mgr. Milan Krúpa. Emka zároveň postúpila do krajského kola, kde bude našu školu reprezentovať v konkurencii najlepších geografov Banskobystrického kraja. Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa nielen geografických úspechov. 

          • Lyžiarsko-snowboardový kurz Selce – Čachovo 2019

          • V týždni od 11.2. – 15.2.2019 sa zúčastnilo 28 našich žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka lyžiarsko- snowboardového kurzu v lyžiarskom stredisku Selce - Čachovo neďaleko Banskej Bystrice. Všetci sme boli ubytovaní v penzióne Selčianka. Spolu s nimi sa kurzu zúčastnili aj 2 pedagógovia a zdravotník. Cieľom LSVVK bolo naučiť žiakov zvládnuť nielen základné lyžiarske pohybové zručnosti, ale kurz dal možnosť mnohým žiakom zdokonaliť sa v tomto športovom odvetví. Vytýčený cieľ splnili všetci žiaci. V rámci lyžiarskeho výcviku žiaci spoznávali i prírodné krásy uvedenej lokality. Bolo nám veľmi dobre vďaka starostlivosti všetkých zainteresovaných, výbornej strave v Penzióne Selčianka i  priaznivému počasiu. Mimoriadne oceňujeme aktívne zapojenie sa pokročilých lyžiarov do rovesníckeho vzdelávania, ktorí pod dohľadom inštruktorov ochotne odovzdávali svoje skúsenosti ostatným kamarátom. Ukázalo sa, že naši žiaci tvoria dobrý a priateľský kolektív. Radi by sme si takýto skvelý lyžiarsko-snowboardový výcvik zopakovali aj o rok.

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 16. 1. 2019 sa naši žiaci zúčastnili na okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku. Martin Baculák z VII. triedy skončil v kategórii 1A na 2. mieste a Aurel Prieložný z IX. triedy sa umiestnil v kategórii 1B tiež na 2. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a blahoželáme. 

          • Educate Slovakia

          • Educate Slovakia je projekt zameraný na zlepšenie interkultúrneho porozumenia a globálneho zmýšľania slovenskej mládeže. Projekt na našej škole  pozostával z týždňového učebného plánu, v rámci ktorého k nám prišli dve lektorky z Indonézie: Oktaviana Adinda a Fara Sangga. Lektorky viedli prednášky a interaktívne workshopy, ktoré za aktívneho používania anglického jazyka rozvíjajú sebareflexiu, zodpovednosť a toleranciu k rozmanitosti. Program prebiehal od pondelka do štvrtku v V.A a V.B a v piatok vo štvrtom a šiestom ročníku. Žiakom sa projekt páčil, lektorkami boli nadšení - pozrite sa sami.

          • Prvý polrok za nami (aj v prvej triede)

          • Že sú naše prvácke hviezdičky s mravčekmi kamaráti nielen v školskom klube ale aj dopoludnia, ukázali aj dnes na výtvarnej výchove. Spoločne si pred vysvedčením vyrobili veselú šašovskú kravatu. Keďže ich bolo kvôli vysokej chorobnosti naozaj málo, deti boli radi, že sú so svojimi kamarátmi.

          • Keď je hra učením

          • Deti sa učia neustále. Aj činnosť, ktorá vyzerá ako hra, je plná podnetov na rozvoj. V ŠKD vytvárame priestor na to, aby si deti po doobednom vyučovaní nielen oddýchli, ale aby mal aj dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, aby boli samostatné pri bežných činnostiach (obliekanie, príprava jedla ...) a aby mohli rozvíjať svoj tvorivý potenciál.

          • Naše deti v zime

          • Zima nám dopriala trochu snehovej prikrývky a naše/vaše detičky sa zo snehu veľmi tešia. Vždy keď môžeme berieme do rúk lopáre, boby a už sa spúšťame dolu briežkom na škôlkárskom dvore. Ide nám to výborne a radosti je neúrekom. Keď sme na tenisovom kurte, tak tam veľkými detskými lopatami odhŕňame sneh - robíme si cestičky, ale aj zhŕňame sneh do veľkých kôp a v tých sa hráme. Je to skvelá zábava a už teraz sa tešíme keď nám znovu perinbabka trochu viac nasneží. ZIME ZDAR!

            Ďalšie fotografie nájdete tu - vo fotoalbume.

          • ŠKD - Maskovaní stavitelia

          • Viete čo majú spoločné stavba tunelov, stavba hradného opevnenia a dolovanie balvanov? Teoreticky by to mohli byť kamene. V praxi je to však niečo celkom iné-sneh. Je ideálnym stavebným materiálom pre klubárov.  Spoznáte medzi zababúšenými stavbármi niekoho známeho?

          • ŠKD - Vianočný darček

          • Nová magnetická stavebnica, ktorú si našli klubári pod stromčekom, sa zapáčila snáď každému. Momentálne trénujeme svoju zručnosť a kreativitu pri skladaní najrôznejších tvarov.

          • Siedmaci v "Daj si čas"

          • V stredu 9. januára bola naša siedma trieda na natáčaní súťažnej relácie Daj si čas. Stretli sme sa v dueli so siedmakmi zo Základnej školy Sliač. Niektorí žiaci sa už poznali, lebo minulý školský rok spoločne absolvovali Detskú lesnícku univerzitu. Bola to ich už druhá účasť v súťaži a tiež druhá výhra.V súťaži nás reprezentovali Adam Štefan Sečkáš, Samuel Hlaváčik, Natália Hubačeková a Simona Gulyasová a ostatní spolužiaci ich povzbudzovali v obecenstve. Naši žiaci podali fantastický výkon, dobre sa zabavili a aj šťastie pri nich stálo a po napínavom priebehu zvíťazili nad rovesníkmi zo Sliača. Okrem pocitu víťazstva nás hrial aj pocit z nezabudnuteľných zážitkov, ktoré sme tento deň zažili, z nových kamarátstiev a samozrejme z výhry, ktorú určite v blízkej budúcnosti rozumne využijú.

          • Darujme Vianoce

          • Dňa 19.12.2018 sa v našej škole konalo vianočné podujatie "DARUJME VIANOCE". Všetci naši hostia mali možnosť zažiť neopakovateľnú predvianočnú atmosféru. V úvode pani riaditeľka s pani  zástupkyňou uviedli do života nové logo našej školy. Moderátorky programu - ANJELIK a ČERTÍK - Kika Dovalová a Lucka Leštáková, sa postarali aj o bublinky.

            Žiaci prvého stupňa, deviataci a "čertice" z 5.B mali pre nás pripravený pestrý program. Spievali, tancovali, recitovali, hrali na hudobných nástrojoch, deviataci nám dokonca v scénke ukázali, ako sa nemáme správať k prírode. Skrátka všetci ukázali svoju šikovnosť pod vedením svojich pani učiteliek. Súčasťou podujatia boli aj vianočné trhy žiackych výrobkov 2. stupňa, ktoré deti vyrobili počas vianočných tvorivých dielní. Svietniky, medovníčky, vianočné ozdoby a pozdravy nenechali na seba dlho čakať. Deti mali možnosť vidieť aj výrobu tradičných vianočných oblátok a trubičiek (aj si to vyskúšali a pre veľký záujem museli pekne počkať v rade), rodičia ochutnali výbornú kapustnicu a punč. Časť výťažku z predaja spolu s vyrobenými koberčekmi pre opustené zvieratká, ktoré vyrobili žiaci prvého stupňa, budú určené na charitatívne účely. Na túto krásnu predvianočnú akciu budeme ešte dlho spomínať. Fotografie z tohto pekného večera nájdete vo fotogalérii.

          • Lucie

          • 13.12 2018 sme žiačky ôsmeho a deviateho ročníka v Základnej škole A. Sládkoviča Sliač prezentovali naše tradície. Naše tradície sme však prišli ukázať aj do domova seniorov na Sliači, na obecnom úrade mesta Sliač ale prišli sme aj do Badína, kde sme navštívili materskú školu ale aj základnú školu.

            Dňa 13.12 oslavujú meniny všetky Lucie. Preto sme sa aj v tento deň rozhodli potešiť ľudí našim tancom a prevedením tejto tradície. "Lucie" máme zväčša spojené iba s vymetaním kútov, ale táto tradícia má aj iné pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať. V minulosti to ľudia brali viacej vážne. V súčasnej dobe to berieme skôr ako zvyk našich predkov. V tento deň Lucie chodili zahalené bielymi plachtami s tvárami celé pokryté múkou vymetať kúty, aby bolo po celý rok v dome čisto, zdravo... Taktiež nemohli nič hovoriť - aby ich zlí duchovia nespoznali. Kúty vymetali husacími perami. My sme si túto úlohu Lucie užili a dúfame, že sme nikoho na smrť nevystrašili.

          • Zelený chodník

          • V rámci ekologického projektu Zelený chodník vyhlásilo Ekologické a inovačné centrum súťaž pre deti v tvorbe básní o odpade a ekológii. Naše tri žiačky z 5.B: Anetka Donovalová, Paťka Jurková, Natálka Lapinová sa zapojili a poslali viac ako 12 básní, z ktorých niekoľko bolo v súťaži úspešných. Gratulujeme dievčatám k výhre a tešíme sa z ich ekologického myslenia! 

          • Ekoalarm - Minimalizovanie odpadu

          • Žiaci 8. a 9. ročníka sa dňa 22.11. zúčastnili semináru EKOALARM, ktorý mal názov Minimalizovanie odpadu. Deti prostredníctvom rovesníckeho učenia priblížia túto tému svojím mladším kamarátom. Hravou formou sa naučia, prečo je potrebné triediť a hlavne minimalizovať odpad.

            A tu, na týchto pár fotkách, si môžete pozrieť, ako to vyzerá, keď ôsmaci učia prváčikov rozmýšľať ekologicky.

          • Mikuláš, čo nám dáš?

          • Tohtoročný Mikuláš k nám opäť zavítal v plnej paráde. Ale poďme pekne po poriadku. Ráno sme s našimi šikovnými ôsmakmi a ôsmačkami vyzdobili školský vianočný stromček. Mikuláš nás so svojimi vernými spoločníkmi prekvapil hneď na prvej hodine. Zaspievali sme mu, zarecitovali a on nás pochválil a obdaroval prvákov, druhákov, tretiakov a štvrtákov. Dokonca aj veľkáčom piatakom sa ušli cukríčky, hoci mu miesto mikulášskej piesne zaspievali To ta Heľpa :) V každej triede však šarapatil aj čertík a mnohí z nás si okrem mikulášskej nádielky odniesli domov aj čiernu šmuhu na líčku. Ale len celkom maličkú. Fotky nájdete tu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje