• Chemická olympiáda

          • Dňa 7.5.2020 sa konalo okresné kolo Chemickej olympiády kategórie D, vzhľadom na epidemiologickú situáciu prebehlo dištančne. Žiačka Kristína Dovalová z 9.ročníka postúpila do krajského kola s najvyšším počtom bodov, z 1. miesta.

          • 66. ročník Hviezdoslavovho Kubína, výnimočne online

          • Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici ponúklo žiakom, ktorí boli úspešní v okresnom kole recitátorskej súťaže možnosť  prezentovať sa na virtuálnej prehliadke v regionálnom kole Hviezdoslavovho Kubína. Nešlo o súťaž. Hodnotenie poroty slúži len ako spätná väzba, aby recitátori vedeli, čo do  budúcna zlepšiť. Jej členmi boli:

            Mgr. Eliška Sadíleková lektorka umeleckého prednesu, členka ústredného poradného zboru pre  umelecký prednes, porotkyňa celoslovenskej súťaže Hviezdoslavov Kubín;

            Mgr. Petra Fridrichová, PhD. - lektorka umeleckého prednesu, členka ústredného poradného zboru pre umelecký prednes, porotkyňa celoslovenskej súťaže Hviezdoslavov Kubín;  

            Mgr. art. Matej Struhár – herec, recitátor a ústredný metodik pre umelecký prednes Národného osvetového centra v Bratislave.

            Našu školu reprezentovali žiačky Kristína Dovalová z 9. ročníka a Klára Dovalová zo 6. A.

            Ich prednes a hodnotenie si môžete pozrieť na facebookovej stránke SOS Banská Bystrica v rámci ONLINE regionálneho kola 66. ročníka Hviezdoslavovho Kubína.

          • Ponuka školských pomôcok

          • Vážení rodičia!

            Pripravili sme pre Vás zoznamy pomôcok pre Vaše dieťa na budúci školský rok 2020/2021 s možnosťou nákupu cez internet.

            Ako nakúpiť potrebné školské pomôcky z pohodlia domova?

            1. Kliknite na odkaz - zobrazí sa Vám na internete naša škola a všetky zoznamy. Zo zoznamu si jednoducho vyberiete odporúčanú sadu pre daný ročník.

            2. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo odobrať, ak Vám zvýšili z minulého školského roka.

            3. Pri objednávke do 31. 7. 2020 môžete mať dopravu zadarmo do školy. Balíček bude dodaný do školy posledný augustový týždeň a v septembri si ho preberiete od triedneho učiteľa.

          • Oznam - poplatky

          • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín prosí zákonných zástupcov detí a žiakov, aby dočasne neplatili príspevok na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa alebo žiaka – v materskej škole, v školskom klube detí, na stravovanie vo výške nákladov na režijné náklady v školskej jedálni.

            V prípade, že ste už aktuálnu čiastku uhradili, škola Vám ich neskôr započíta pri zúčtovaní. Za pochopenie ďakujeme, o ďalšom postupe Vás budeme včas informovať.

          • OZNAM

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR a krízového štábu zo dňa 24. 3. 2020 boli prijaté nasledujúce opatrenia:

            - školy zostávajú zatvorené až do odvolania

            - ruší sa Testovanie 9 pre tento školský rok

            - prihlášky na stredné školy sa podávajú do 15. mája, nevyžaduje sa potvrdenie od lekára

            - prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna

            - zápis do prvého ročníka prebehne elektronickou formou bez osobnej účasti detí od 15. do 30. apríla (prihlášku nájdete tu: https://zsbadin.edupage.org/register/). Ak ste prihlášku už vyplnili, nie je potrebné urobiť tak znovu.

            Prosíme žiakov a rodičov, aby sledovali:

            - webstránku školy

            - webstránku www.ucimenadialku.sk, kde môžu nájsť množstvo materiálov k jednotlivým vyučovacím predmetom a takisto rôzne odporúčania a usmernenia

            - vysielanie RTVS – vyučovacie programy

            - platformy Edupage a Office 365, prostredníctvom ktorých komunikujú učitelia so žiakmi a zadávajú im úlohy online.

            ĎAKUJEME RODIČOM, ŽE V TÝCHTO NÁROČNÝCH CHVÍĽACH POMÁHAJÚ UČITEĽOM AJ SVOJIM DEŤOM ZVLÁDAŤ UČENIE NA DIAĽKU.

          • Koronavírus podmienky pre poukázanie 2 % z daní nemení

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Opatrenia vlády v súčasnosti (k 24. 3. 2020) upravujú výlučne odpustenie sankcií za oneskorené podanie a zaplatenie dane. Ustanovenie, ktoré upravuje podmienky pre poukázanie podielu dane, zostáva zatiaľ naďalej v platnosti bezo zmeny.

            Možno zostáva posledných pár dní, aby ste nám venovali 2 % z daní. Vyzývame preto daňovníkov, ktorí chcú venovať svoje 2 % našej neziskovej organizácii SPOLU PRE ŠKOLU, aby:

            • buď zaplatili daň v aktuálne platnej lehote, teda k 31. marcu 2020
            • alebo si v tejto lehote požiadali o odklad daňového priznania (získate čas do konca júna)

            Ak za vás robí ročné zúčtovanie dane zamestnávateľ, musí ho urobiť do 31.3. a vy môžete urobiť vyhlásenie o poukázaní 2 %  v lehote do 30. apríla 2020 (Overte si, či zamestnávateľ splní túto povinnosť včas.).

            Ďakujeme, že v týchto ťažkých časoch stojíte pri nás.

        • Halové lietanie
          • Halové lietanie

          • V sobotu 7. marca 2020 mali nadšenci halového lietania príležitosť stretnúť sa a zasúťažiť si so svojimi modelmi. Súťaž sa konala v priestoroch Katolíckeho gymnázia Štefana Moysesa v Banskej Bystrici. Súťažilo sa v rôznych disciplínach: školský klzáčik (lietanie na vzdialenosť letu), lietanie s modelmi s gumovým  pohonom, lietanie na presnosť pristátia a v tzv. kráľovskej disciplíne halových súťaží – halové hádzadlá (FN1). Organizátorom podujatia bolo Centrum voľného času v Banskej Bystrici.

            Súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy: Samuel Gregáň, Alex Noskovič, Ivan Dobrík, Dávid Hric, Adam Koza a Samuel Hlaváčik. V konkurencii s bystrickými modelármi boli úspešní.

            V disciplíne nazvanej školský klzáčik v kategórii mladších žiakov tretie miesto obsadili hneď dvaja naši žiaci, Samuel Gregáň a Ivan Dobrík, v kategórii starších žiakov sa Samuel Hlaváčik umiestnil na 3. mieste. V disciplíne modelov s gumovým pohonom sme sa umiestnili nasledovne: Adam Koza získal 1. miesto a Samuel Hlaváčik sa umiestnil na 2. mieste. V disciplíne hod na presnosť pristátia obsadil Samuel Hlaváčik 3. miesto. V disciplíne halové hádzadlá sa v kategórii mladších žiakov umiestnil Ivan Dobrík na 1. mieste, v kategórii starších žiakov sa Samuel Hlaváčik umiestnil na 3. mieste. Ceny výhercom odovzdal riaditeľ Katolíckeho gymnázia Štefana Moysesa.

            Tohtoročná jarná sezóna súťaží leteckých modelárov je zahájená. Niektorým sa na súťaži darilo viac, niektorým menej. Hlavné je zúčastniť sa a podeliť o nové skúsenosti. Najbližšie nás čaká Liga hádzadiel – jarné kolo.

        • Karneval
          • Karneval

          • Vo štvrtok 20. 2. 2020 sa naše deti premenili na princov, rytierov, čarodejníkov, víly, zvieratká, hasičov, policajtov a rôzne iné masky od výmyslu sveta. Šašo a jeho pomocníčky previedli deti zábavným popoludním, ktoré bolo plné hier, tanca a radosti. Počas zábavy sa myslelo aj na vyhladnuté brušká a na záver si deti v tombole vylosovali malú drobnosť, ktorá ich určite potešila. Aj o rok sa veľmi tešíme na zaujímavé masky!

        • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín 2020
          • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín 2020

          • V utorok 18. februára 2020 sme sa zúčastnili okresného kola celoštátnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. S našimi recitačnými esami sme prestížnu súťaž nemohli vynechať ani tento rok. Súťaž sa konala v Základnej škole na Pieninskej ulici v Banskej Bystrici. Súťažilo sa v prednese poézie a prózy v troch kategóriách. V prednese poézie nás reprezentovali Peter Filipovič zo 4. A a Klára Dovalová zo 6. A. V prednese prózy to boli Daniela Leštáková zo 4. A, Nina Kapustová zo 6. B a Kristína Dovalová z IX. triedy. 

            Domov sme sa vracali so štyrmi diplomami. Postup do regionálneho kola získali Daniela Leštáková, Klára Dovalová, Nina Kapustová a Kristína Dovalová. Srdečne blahoželáme a želáme veľa šťastia na regionálnom kole. 

        • Lyžiarsky kurz
          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 10. - 14. 2. 2020 absolvovali žiaci siedmeho ročníka pobytový lyžiarsky výcvikový kurz  v lyžiarskom areáli na Donovaloch. Teoretické poznatky získali žiaci na prednáškach o lyžiarskom výstroji, technike lyžovania, zásadách  pobytu a pohybu na horách,  a v zimnom teréne. Všetci žiaci zvládli základy lyžiarskej techniky a zdokonalili sa vo svojich zručnostiach. Na záver kurzu úspešne absolvovali praktickú aj teoretickú skúšku a získali certifikáty, ktoré ich oprávňujú lyžovať na všetkých svahoch Európskej únie od Karpát cez Alpy až po  Pyreneje.

        • Educate Slovakia
          • Educate Slovakia

          • Od 27. do 31. januára 2020, v rámci projektu Educate Slovakia, navštívili našu školu dve študentky z Malajzie, Anissa aHaiii. Tento projekt je zameraný na zlepšenie komunikačných zručností a interkultúrneho porozumenia žiakov základných a stredných škôl. 

            Projektu sa zúčastnili v najväčšej miere žiaci piateho ročníka, a aj šiestaci. Dozvedeli sa veľa zaujímavého o Malajzii, naučili sa niekoľko slov z ich jazyka a ochutnali chute tejto pre nás exotickej krajiny. Komunikačným jazykom tohto podujatia bola angličtina, ktorú si žiaci mohli aktívne precvičiť.  

            Anissa aHaiii ďakujeme za vašu návštevu. 

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Dňa 29. 11. 2019 sa uskutočnil v našej škole už 11. ročník súťaže Všetkovedko. Do súťaže sa zapojilo 19 žiakov. S trpezlivosťou sme čakali na výsledky a už je to tu. Niektorí sa svojimi vedomosťami zaradili medzi 30% najúspešnejších riešiteľov, získali diplom s titulom VŠETKOVEDKO, ostatní dostali diplom s titulom VŠETKOVEDKOV UČEŇ.  

            Medzi najúspešnejších druháčikov sa dostali:  

            1. Michal Bugan z 2. A – 17. miesto 

            2. Simon Almáši z 2. A – 23. miesto 

            3. Ema Mydlárová z 2. A – 30. miesto 

            Najúspešnejší tretiaci 

            1. Nina Kolenkášová z 3. A – 11. miesto 

            2. Ema Guevara z 3. A – 25. miesto 

            3. Ivan Dobrík z 3. B – 36. miesto 

            Najúspešnejšou riešiteľkou a obhajkyňou titulu VŠETKOVEDKO ŠKOLY sa tento rok stala z NINKA KOLENKÁŠOVÁ 3. A triedy.  

            Všetkým víťazom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie matematické výzvy.

        • Gašparko a radca z pekla
          • Gašparko a radca z pekla

          • Dňa 04. 02. 2020 sa žiaci štvrtých ročníkov zúčastnili predstavenia bábkového divadla na Ráscestí v Banskej Bystrici Gašparko a radca z pekla. Vďaka podpore FPU sa deti mohli zúčastniť predstavenia bezplatne. 

            Herci predstavili deťom tradičné bábkové umenie a po skončení predstavenia prebehla diskusia, deti si mohli pod dozorom hercov vyskúšať vodenie bábok, dozvedeli sa veľa zaujímavostí  zo zákulisia, čo bolo pre ne veľmi zaujímavé.

        • Dielnička modrotlače na festivale tRadovanie
          • Dielnička modrotlače na festivale tRadovanie

          • Industriálne priestory Design Factory v Bratislave ponúkli skvelé miesto pre rodinný zimný festival zážitkových tanečných, hudobných a tvorivých dielní s majstrami svojho remesla tRadovanie, ktorý organizoval Tanečný dom Dragúni. 

            Naša modrotlač sa tiež stala jeho súčasťou, ako jedno zo štyroch prezentovaných remesiel (drotárstvo, hrnčiarstvo, plstenie). Pre účastníkov sme si pripravili ukážky technologického procesu potláčania a farbenia látky, menšiu výstavu našich modrotlačových diel a dielničku výroby vlastnej malej modrotlače v podobe plátenka zarámovaného v drevenom srdiečku. 

            V našej dielničke to vyzeralo chvíľkami ako v úli. Na modrotlač sa prišlo pozrieť množstvo ľudí a viac ako stovka z nich si modrotlač aj vlastnoručne vyskúšala. Karolínka, Klárika a Dadka zo 6. A triedy, Anička, Vaneska aKristínka z 9. triedy spolu s pani učiteľkou Luciou Dovalovou mali po celý čas (od desiatej do štvrtej) plné ruky práce. Vzorovali, farbili, vysvetľovali, odpovedali na zvedavé otázky návštevníkov, žehlili i lepili,aby každý mohol odísť s novými informáciami a zážitkom vyskúšať si skutočnú modrotlač, ktorá je kultúrnym dedičstvom aj nášho národa.  

            Za pozvanie na tento festival ďakujeme pani Barbore Morongovej, riaditeľke odboru nehmotného kultúrneho dedičstva a kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva Ministerstva kultúry SR.

            Viac na našej chemickej stránke: www.mladychemik.webnode.sk

        • Dielnička modrotlače pre študentov Evanjelického gymnázia v Banskej Bystrici a ich kamarátov z programu ERASMUS 
          • Dielnička modrotlače pre študentov Evanjelického gymnázia v Banskej Bystrici a ich kamarátov z programu ERASMUS 

          • Pre študentov Evanjelického gymnázia a ich kamarátov z Nemecka v rámci programu ERASMUS sme opäť pripravili dielničku modrotlače. Účastníkov bolo spolu s učiteľmi takmer 40 a preto sme mali počas trojhodinovej dielne plné ruky práce. Porozprávať o histórii, vysvetliť a ukázať proces tlače a farbenia, tvoriť, farbiť, prať, sušiť, toto všetko s prehľadom zvládli Kristínka a Marek z 9. triedy spolu s pani učiteľkou Luciou Dovalovou. Pod ich vedením si všetci zhotovili vlastné modrotlačové dielka - brošne, zrkadielka, náušnice či obrázky. Mnohí odchádzali modrí od indiga a veríme, že i s novými vedomosťami, skúsenosťami a zážitkom z tvorby modrotlače, ktorá bola v roku 2018 zapísaná do zoznamu Nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Atmosféru celého podujatia si môžete priblížiť z našich fotografií. 

             Viac tu: https://mladychemik.webnode.sk/chemicke-projekty/modrotlac/ev-gymnazium-bb-februar-2020 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje