• iBobor 2020

          • Tento rok sme sa do medzinárodnej informatickej súťaže iBobor zapojili online počas dištančného vyučovania. V rámci celého Slovenska sa súťaže zúčastnilo 55064 žiakov a študentov z 804 škôl. Tešíme sa, že 46 našich žiakov 5. až 9. ročníka využilo nadobudnuté znalosti a vďaka vlastnému nasadeniu a intelektu sa stali úspešnými riešiteľmi. Traja žiaci 5.B triedy dokonca získali najvyšší počet bodov v kategórii Bobrík Organizátorom ďakujeme, všetkých našich žiakov oceňujeme za ich snahu a tešíme sa opäť o rok! 🙂

        • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku 2020/2021
          • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku 2020/2021

          • Hovorí sa, že keď ovládate cudzí jazyk, tak ste všade doma. Veríme, že aj naši žiaci si to budú môcť po hodinách, dňoch, rokoch usilovného štúdia cudzieho jazyka povedať. A aj preto sme, tak ako každý rok, zorganizovali olympiádu v cudzích jazykoch, aby sme žiakom umožnili zmerať si ich jazykové zručnosti.  

            Zorganizovanie tohtoročnej olympiády bolo kvôli obmedzeniam síce trochu komplikovanejšie, no napriek tomu sme to všetci zvládli. Na tomto mieste patrí vďaka všetkých zúčastneným. Učiteľom, ktorí žiakov viedli a umožnili zrealizovanie olympiády a vďaka všetkých  zúčastneným žiakom, ktorí si na olympiáde preverili svoje zručnosti.  

            No ako každá súťaž má svojich víťazov i svojich porazených, inak to nie je ani tu.  

             

            V kategórii 1.A ANJ vyhrali: 

            1. miesto Rakovská, Damiána  

            2. miesto Ferjenčík, Vladimír 

            3. miesto Kapustová, Nina 

             

            V kategórii 1.B ANJ vyhrali:

            1. miesto Baculák, Martin

            2. miesto Zomborský, Tomáš

            3. miesto Borošová, Michaela

             

            V kategórii 1.B Nej vyhrali 

            1. miesto Kupcová, Simona 

            2. miesto Sečkáš, Adam Štefan 

            3. miesto Nátanová, Paulína 

             

            Víťazom blahoželáme a postupujúcim želáme veľa šťastia v Okresnom kole.  

            V škole Vás budú čakať malé odmeny za veľkú snahu😊 

        • Erasmus+
          • Erasmus+

          • Poznáte Erasmus? Ide o európske projekty podporujúce spoluprácu žiakov a učiteľov z rôznych európskych krajín. Naša škola sa už na takomto projekte zúčastnila aj v minulosti. Tento rok sme do toho skočili opäť. Náš nový projekt sa nazýva „Beyond the limits with Learning“ a venuje sa učebným štýlom. Našimi partnermi sú základné školy z Chorvátska, Poľska, Severného Macedónska a Turecka.

            Projekt obsahuje spoznávanie a nácvik rozmanitých techník, ktoré nám (žiakom, študentom, učiteľom) môžu pomáhať efektívnejšie sa učiť, viac si zapamätať, trénovať obe mozgové hemisféry a organizovať si čas. Veríme, že napriek momentálnym neveľmi priaznivým podmienkam sa nám podarí zrealizovať čo najviac plánovaných aktivít, a že žiaci budú mať z projektu osoh, získajú užitočné zručnosti, spoznajú a zabavia sa s deťmi z iných krajín. Držte nám palce!

        • Kde sa vzalo 18. storočie ... alebo Mária Terézia u nás v škole
          • Kde sa vzalo 18. storočie ... alebo Mária Terézia u nás v škole

          • Píše sa 18. storočie, presnejšie rok 1741, ešte presnejšie 25. jún 1741. Týmto dátumom som privítala svojich žiakov v jedno pondelkové ráno. Pred tým som však okrem vopred pripravených úloh mala dôležitú úlohu, vybrať kostým, ktorý by hneď na prvý pohľad žiakov zaujal.  Pred bránami našej provizórnej triedy ráno vítala deti Mária Terézia. Žiaci trochu váhavo pozerali, čo sa ide diať. Ak by som ich citovala: „Čo si to zase Aďa na nás dnes vymyslela?“ Vošli sme do triedy, kde bol na tabuli napísaný spomínaný dátum, ktorý si žiaci medzi sebou pošepkávali. Rozdala som im text na čítanie s porozumením, v ktorom nosnou témou bol život Márie Terézie. Žiaci sa s chuťou pustili získavať informácie o tom, čo ich dnes v škole čaká a zároveň získali základné vedomosti o rakúskej cisárovnej. Po prečítaní sa pustili do plnenia úloh, ktoré boli zamerané na správne pochopenie textu. Neskôr si vedomosti utvrdzovali a obohacovali v rôznych úlohách. Mali možnosť hľadať úlohy, ktoré boli ukryté v rôznych častiach priestoru chodby, a veruže sa nabehali, kým ich všetky našli J. Pri plnení úloh žiaci pracovali individuálne, ale aj v skupinách. Mária Terézia s potmehúdskym úsmevom sledovala, s akým záujmom sa deti o jej život a prácu zaujímajú. Keď sa vyučovanie schyľovalo ku koncu, samotnú Máriu Teréziu aj so svojimi zverencami navštívilo vedenie školy, pre ktoré sme spoločne zapózovali na fotografiách.  Pri zhodnotení dňa sme si navzájom poďakovali za to, ako sme si spoločne pripravili zaujímavý deň. Počuť z úst svojich žiakov, že to bol skvelý deň, a že sme sa „neučili“... no čo dodať, tematicky sa dá prepojiť vyučovanie s vedomosťami, ktoré chceme  odovzdávať žiakom. Veď mali i čítanie, i matematiku, vlastivedu, či slovenský jazyk a v neposlednom rade aj telesnú výchovu. A prečo 25. jún 1741? V tento deň bola Mária Terézia korunovaná za uhorskú kráľovnú v Bratislave. Moji milí štvrtáci, ďakujem, že Vás mám, pretože užívať si školu je i mojím krédom. Vaša Aďa

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
        • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
        • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
        • 35677813
        • 2020947885
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje