• Objavujeme čaro chémie - celoslovenská chemická súťaž
          • Objavujeme čaro chémie - celoslovenská chemická súťaž

          • Druhý ročník celoslovenskej chemickej súťaže, ktorej usporiadateľom je ZUCH, Objavujeme čaro chémie, bol pre nás opäť výzvou. A tak sme sa pustili do práce a pripravili experimenty, ktoré sme do súťaže prihlásili. 
            Erik Kapiaš - Destilácia vodnou parou,
            Kristína Dovalová - Extrakcia prírodných farbív.
            Do súťaže bolo spolu zaslaných viac ako 70 prác jednotlivcov alebo dvojíc, preto konkurencia bola silná. Ale obstáli sme - Kristínka získala vo svojej kategórii 2. miesto a Erik čestné uznanie. Gratulujem mojim nádejným chemikom, nech naďalej usilovne pracujú a robia nám takúto radosť :)
            POZIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.
        • Mydielkové darčeky pre ZUCH
          • Mydielkové darčeky pre ZUCH

          • Počas dvoch týždňov sme pripravovali mydielka na chemickom krúžku Kremík, ktoré poslúžili ako darčeky pre učiteľov chémie, ktorí sa zúčastnili 5. celonárodnej konferencie učiteľov chémie v Banskej Bystrici. 
            Táto konferencia bola päťročnica nielen pre ZUCH (Združenie učiteľov chémie), ale aj pre mňa a tento krúžok - začali sme pred piatimi rokmi, a práve vtedy som mala v Banskej Bystrici na 1. národnej konferencii ZUCH príhovor, kde som prezentovala vtedy ešte len moje sny a plány, čo chcem s deťmi robiť, čomu sa venovať (Urobme chémiu pre deti atraktívnou)... Som rada, že sme vydržali doteraz a stále pokračujeme a zlepšujeme sa a vymýšľame nové a nové projektíky :)
            Mladí chemici - Kremíci
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.
        • Kúzelná fyzika
          • Kúzelná fyzika

          • 20. januára 2017 k nám do školy zavítal Michal Figura s Kúzelnou fyzikou. Všetci sme so záujmom sledovali experimenty a predstavenie fyziky v tak trochu inom svetle :) Pán Figura, popularizátor vedy, konkrétne fyziky, naozaj s oduševnením predstavoval fyzikálne javy  - bežné zo života i tie menej bežné. Takmer všetky pomôcky si pripravuje sám a k nám priniesol i čerstvú novinku :) 
            Deti počúvali, reagovali, odpovedali...jednoducho spolupracovali a aj tie najnezbednejšie na chvíľu zmĺkli a zaujato pozerali :)
            Po predstavení si žiaci mohli fyzikláne experimenty aj vyskúšať - roztočiť gyroskop, pohrať sa s "levitačným" vláčikom či nenewtonovskou kvapalinou a mnohým iným ...
            Je naozaj veľmi obdivuhodné, čo zanietený človek dokáže, v tomto prípade pre fyziku urobiť, len aby ju priblížil deťom, žiakom, a ukázal im, že tento predmet, či vlastne táto veda, vôbec nie je odveci a je veľmi blízko nás všetkých :) Ďakujeme.
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.

             
        • VĚTKOVEDKO
          • VĚTKOVEDKO

          • Dňa 1. decembra 2016 prebehla na našej škole súťaž VŠETKOVEDKO. Súťažilo sa v štyroch samostatných kategóriách. Súťažný test pre druhákov pozostával z 24 otázok, súťažný test pre tretiakov, štvrtákov a piatakov mal 30 otázok. Do súťaže sa zapojilo celkovo 6055 druhákov, 4 915 tretiakov,  4 523  štvrtákov  a 2 082 piatakov z celého Slovenska. Žiaci si v časovom limite 40 minút zmerali svoje vedomosti a tu je výsledok J. Celkový záujem o súťaž prejavilo 25 žiakov z našej školy.  Každý súťažiaci dostal malý darček.
            8  našich žiakov bolo úspešných a získalo titul Všetkovedko.
            Za druhý ročník:
            Alexander Iliaš (9. miesto), Martin Kováč (14. miesto), Matthias Michalko (28. miesto), Kira Kapustíková (30. miesto)
            Za tretí ročník :
            3.A: Nina Kapustová (10. miesto)
            3.B: Sandra Cimermanová (28. miesto),  Jakub Janata (30. miesto)
            Za piaty ročník:
            Adam Štefan Sečkáš (11. miesto)
             
            Ostatní súťažiaci, ktorí získali titul Všetkovedkov učeň:
            2.ročník: Matilda Guevara (37. miesto), Hanka Leštáková (51. miesto), Michal Farkaš (51. miesto), Adam Koza (73. miesto)
            3.ročník:
            3.A:  Dagmar Šolcová (54. miesto), Stela Šestáková (60. miesto), Bianka Kapiašová (129. miesto)
            3.B: Natália Lapinová (42. miesto), Matúš Necpal (42. miesto), Peter Parížek (49. miesto), Michaela Šolcová (63. miesto)
            4.ročník: Sára Mia Očenášová (43. miesto), Karin Hakelová (61. miesto)
            5.ročník: Adam Farkaš (56. miesto), Andrej Molnár (65. miesto), Dorothy Úradníková (72. miesto), Samuel Hlaváčik (72. miesto)
            Súťažiacim gratulujeme k vynikajúcim výsledkom.
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.
             
          • 63. Hviezdoslavov  Kubín

          • Dňa 18.1.2017 sa žiaci I. a II. stupňa, milovníci krásnej literatúry, stretli a zmerali si svoje sily v prednese poézie a prózy v školskom kole súťaže „Hviezdoslavov Kubín“. Všetci súťažiaci sa snažili čo najlepšie predniesť to, čo sa aj za pomoci svojich pani učiteliek naučili. Aj keď sa to všetkým podarilo na výbornú, porota v zložení p. učiteľka A. Krúpová , S. Komorová a I. Matejková rozhodla, že v I. kategórii v prednese poézie  zvíťazila Sandra Baculáková, v próze Nina Kapustová, v II. kategórii v prednese prózy Kristína Dovalová a v III. kategórii  v prednese prózy Natália Kapustová.
            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy v obvodnom kole.
            FOTOGALÉRIA
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje