• NORDIC WALKING
          • NORDIC WALKING

          • Dňa 19.9.2016 si siedmaci, ôsmaci a deviataci počas hodiny telesnej výchovy a športu dopriali minikurz Nordic Walkingu pod vedením skúsenej inštruktorky Marcely Veličovej v rámci Európskeho týždňa mobility a v rámci osvety zdravého životného štýlu. Nordic Walking je príklad, ako sa na prvý dojem z nezáživného pohybu môže stať zábavná hra. Škoda len, že bolo tak málo času... Ďakujeme!
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME

        • Plavecký výcvik piatakov
          • Plavecký výcvik piatakov

          • Hneď na začiatku školského roka 2016/2017 sa žiaci našej školy - piataci - stali účastníkmi plaveckého výcviku na bystrickej plavárni pod vedením inštruktorky Alžbety Pažákovej. Všetci sa veľmi snažili zdokonaliť to, čo už ako-tak ovládali a naučili sa to, čo neovládali. Každý jeden žiak zaplával 3 plavecké štýly, aj keď preplávaná vzdialenosť bola rôzna, ale s pocitom dobre vykonanej práce odchádzali všetci, pretože tam ukázali to, čoho boli schopní.
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME

          • Cvičenia v prírode

          • A je to za nami. V piatok 16. septembra sme my - "prvostupniari" absolvovali Cvičenia v prírode. Za slnečného jesenného počasia sme sa vybrali do blízkeho okolia. Najmladší zvolili ľahšiu trasu, plnili rozličné úlohy a spoločne sa v prírode  zahrali, zmerali si sily, obratnosť aj šikovnosť. Starší žiaci podstúpili náročnejšiu túru. Po príchode na stanovište sa posilnili desiatou. Potom sa pustili do plnenia zodpovednej úlohy - vytvoriť pravidlá ochrany prírody, bezpečného správania sa v prírode a protipožiarnej ochrany. Po splnení úloh sme sa všetci vrátili do spoločného cieľa, ktorým bola naša škola a tešili sme sa na obed. Tohtoročné jesenné Cvičenia v prírode sa vydarili aj vďaka krásnemu, priam letnému počasiu.
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.
        • Úspech v regionálnom kole Hviezdoslavovho Kubína
          • Úspech v regionálnom kole Hviezdoslavovho Kubína

          • Dňa 23.3.2016 sa naše dve žiačky- sestry zúčastnili regionálneho kola 62. Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa uskutočnilo na ZŠ Moskovská v B. Bystrici. V obrovskej konkurencii účinkujúcich recitátorov v umeleckom prednese poézie a prózy sme sa nedali zahanbiť. Naša druháčka, Ninka Kapustová, presvedčila odbornú porotu a svojím výkonom obhájila nádherné 1. miesto v 1. kategórii - poézia. Postúpila tak do krajského kola - Sládkovičova Radvaň, ktoré sa uskutoční v máji. Ninka, srdečne Ti blahoželáme, tešíme sa z Tvojho úspechu a v krajskom kole Ti prajeme veľa šťastia!
            Ninka__diplom.pdf 


             

        • Noc s Andersenom v ZŠ Oravské Veselé
          • Noc s Andersenom v ZŠ Oravské Veselé

          • Ako málo niekedy stačí, aby sa z obyčajného rozhovoru s troškou nápadu stala úžasná akcia. Dve učiteľky dali hlavy dokopy, oslovili svoje kolegyne a spoločne zorganizovali zaujímavú školskú udalosť. Tej predchádzali dlhé prípravy: zháňanie a tvorba kulís a kostýmov, písanie listov, kreslenie, vyrábanie odznačikov, skúšanie divadelnej scénky, príprava prezentácie o našej škole, dolaďovanie posledných detailov, atď. Ale všetko úsilie detí i učiteliek stálo za to.  A to v obidvoch základných školách – v Badíne i v Oravskom Veselom.
            Akcia sa uskutočnila 1. apríla a vôbec nešlo o prvoaprílový žart. Skutočne sme sa vybrali navštíviť ZŠ Oravské Veselé. Tamojšia škola sa už jedenásty rok zapojila do zaujímavého nočného podujatia s názvom Andersenova noc. Je to medzinárodné podujatie, ktoré vzniklo v Čechách a postupne sa do neho zapojili rôzne školy. My sme boli pozvaní stráviť Noc s Andersenom s nimi. Ráno sme s batohmi, spacákmi, karimatkami a samozrejme s úsmevom nastúpili do autobusu a vydali sa smerom na Oravu. Cestou sme sa zastavili na Oravskom zámku, kde chlapcov najviac fascinovali historické zbrane, brnenia, či historická mučiareň. Dievčatám sa najviac páčila prírodovedná expozícia a výstava spôsobu a štýlu bývania v minulosti. Odtiaľ naše kroky smerovali už do spomínanej školy. Učitelia a žiaci nás privítali obedom, ukázali nám priestory školy, z našich listov si urobili krásnu nástenku, nechali nás vyšantiť sa v telocvični a milovníci kníh mohli navštíviť prekrásnu školskú knižnicu v podkroví školy.
            Vo večerných hodinách sa to všetko začalo. Najprv sme sa zúčastnili vedomostného kvízu o rozprávkach, kde sme sa vôbec nedali zahanbiť. Rozprávky čítame, poznáme, a tak sme sa umiestnili na druhom mieste. Po oficiálnom otvorení, kedy nás privítal pán starosta obce Oravské Veselé a aj náš pán riaditeľ sa ku všetkým prihovoril, sme si  zaspievali pesničku o pánovi Andersenovi spolu so šiestačkou Emkou. Pozreli sme si divadielko Polepetko a po večeri nastala chvíľka pre vystúpenie v podaní prváčikov a tretiakov našej školy. Pilne sme sa pripravovali na naše prvé divadelné vystúpenie „Malá morská víla“. Všetci účinkujúci preukázali obdivuhodné schopnosti, niektorých svoje výkony dojali k slzám a obecenstvo ich za vynikajúci výkon odmenilo obrovským opakovaným potleskom. Gratulujeme divadelníci!
            Zaslúženou odmenou boli rôzne aktivity trvajúce do neskorej hodiny nočnej. Veď práve „Noc   s Andersenom“ sme nechceli prespať. Na deviatich stanovištiach sme získali za správne odpovede delfíniky, ktorí boli kľúčom k indícii, kde sa skrýva poklad. Pri plnení úloh nám pomáhali naši veľkí spolužiaci šiestaci a siedmaci. Získali sme  všetky delfíniky a poklad sme hravo našli. A keďže naše deti boli rozdelené do dvoch tímov, získali sme poklady dva. Za našu snahu sme získali sladkú odmenu, suvenír z podujatia a krásne puzzle, ktoré dnes už robí radosť deťom v ŠKD. My sme našim hostiteľom za odmenu darovali krásne morské odznačiky, ktoré hrdo nosili deti, aj pani učiteľky. Po skončení aktivít sme sa unavení, ale plní zážitkov, zababušili do spacákov a spali až do rána.    
            Na druhý deň sme sa s novými kamarátmi rozlúčili a plní pekných zážitkov nasadli do autobusu, ktorý nás odviezol domov. Ale to ešte nie je koniec. Dúfame, že je to iba začiatok. Ďakujeme učiteľom a žiakom zo ZŠ Oravské Veselé a tešíme sa, že prijali pozvanie na návštevu do našej školy budúci školský rok v septembri :D.
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje