• SVIEŤME SI NA CESTU... NIE NA HVIEZDY 2015
          • SVIEŤME SI NA CESTU... NIE NA HVIEZDY 2015

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v spolupráci so Slovenským zväzom astronómov, Hvezdáreň v Rimavskej Sobote a Slovenskou astronomickou spoločnosťou pri SAV vyhlásila tento rok 5. ročník medzinárodnej fotografickej súťaže so zameraním na problematiku svetelného znečistenia. Nakoľko tento rok je Medzinárodným rokom svetla, bola  pri tejto príležitosti vyhlásená aj samostatná kategória - Rok svetla.
            No a práve do tejto kategórie sme poslali pár fotografií i my, kryštáliky chemických látok v polarizovanom svetle. Krásnych a vhodných fotiek sme mali neúrekom. Veď práve sa nám skončila výstava Dotknuté svetlom.
            Fotografia Laury Petrovičovej, Farebný drak, získala 2. miesto. GRATULUJEME!!! ;)
            Súťaže sa zúčastnili so svojimi fotografiami aj Viktória Lašutová a Kristína Dovalová.
            Viac na http://nasa-vytvarka.webnode.sk/vytvarne-prace/fotografia/fotograficke-uspechy/

        • VIANOČNÁ POHĽADNICA 2015
          • VIANOČNÁ POHĽADNICA 2015

          • Už po druhýkrát sme sa zapojili do medzinárodnej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica 2015. 
            V dnešnej rýchlej dobe, keď pomaly miznú blízke priateľské vzťahy a sú nahrádzané virtuálnym svetom, je milé pripomenúť si takúto formu komunikácie cez pohľadnice. Veď čo môže byť krajšie ako vlastnoručne napísaná, či dokonca vyrobená pohľadnica?
            Naše pohľadnice pripravili žiaci piateho ročníka technikou linorytu. Matrice s vianočnými či zimnými obrázkami sme otláčali pomocou lisu na vlastnoručne pripravený ručný papier. Aj táto maličkosť ich robí hodnotnejšími. 
            Pár najlepších kúskov sme poslali do spomenutej súťaže. A uspeli sme. Našu kolekciu vybrali ako jednu z najkrajších a bude vystavená v priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne ;)
            Pohľadnice uvidíte aj na Vianočných trhoch v Badíne, 5.12.2015. Budeme radi, keď si niektorú vyberiete a potešíte blízkeho pekným vianočným prianím.
            Viac na:http://nasa-vytvarka.webnode.sk/vytvarne-uspechy/vytvarne-sutaze/
            POZRIEŤ FOTOGRFIE V ALBUME.

        • Spanie v škole
          • Spanie v škole

          • Lámači ľadov nesklamali
            Pred rokom si žiaci druhého stupňa mohli vyskúšať spanie v škole. Zjavne sa im táto akcia zapáčila a oslovili pár učiteľov, či by to skúsili  aj tento rok. Na veľkú radosť žiakov našli sa učitelia, ktorí boli ochotní zopakovať si "ne" spanie v škole......

            POZRIET FOTOGRAFIE V ALBUME.

        • Milá návšteva u nás v škole
          • Milá návšteva u nás v škole

          • Dnes sme mali v našej škole milú vzácnu návštevu. Prišla nás pozrieť RNDr. Helena Vicenová a Ing. Mária Filová. Obe sú to učiteľky chémie, ktoré pôsobia v školách v Bratislave. Helenka je aj učiteľka fyziky, predsedníčka Združenia učiteľov chémie a spoluautorka Chemickej olympiády kategórie D, šéfredaktorka časopisu Dnešná škola a autorka učebníc chémie pre ZŠ. Majka je spolu so mnou členka redakčnej rady časopisu Dnešná škola. No a všetky tri sme v prvom rade zanietené chemičky, ktoré sa snažia na školách pre túto prírodnú vedu spraviť aj nemožné, aby presvedčili deti, žiakov, že chémia je krásna, zaujímavá, všadeprítomná a užitočná. S Helenkou sa už poznám dávno, stála pri mne od mojich učiteľských začiatkov, vždy poruke s povzbudením, cennou radou. No akosi nikdy nebol čas na spoločné stretnutie u nás v Badíne. Až dodnes. Prišli pozrieť náš chemický minilabáčik, podať si ruku s vedením školy a nakuknúť trošku i na vyučovaciu hodinu.
            "Bolo to krátke, ale krásne zastavenie sa v ZŠ s MŠ Badín cestou na konferenciu do Banskej Bystrice. 
            Ďakujeme za milé prijatie a prehliadku školy p. riaditeľovi a aktívnej prispievateľke do Dnešnej školy, Lucke." napísala Helenka. 
            Potešenie je i na našej
             strane dievčatá, kolegyne.
            p. uč. Lucia Dovalová
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME

        • Dotknuté svetlom
          • Dotknuté svetlom

          • Na chemickom krúžku Kremík v ZŠ s MŠ, Tajovského 2, Badín sa už dlhšiu dobu venujeme kryštalizáciám rôznych chemických látok, pripravujeme kryštály, geódy. Tento náš školský projekt - "KRYŠTALIZÁCIE", vyvrcholil v novembri  - 9. - 22. 11. 2015, kedy sme mali v priestoroch foyer Radnice v Banskej Bystrici na Námestí SNP výstavu s názvom "DOTKNUTÉ SVETLOM".  
            Vystavovali sme fotografie kryštálov v polarizovanom svetle odfotografované našimi žiačkami, domaľby a premaľby detailov fotografií kryštálov výtvarne spracované tiež našimi žiakmi, ale aj žiakmi ZUŠ J. L. Bellu z Kremnice pod vedením PaedDr. Zuzany Hufkovej Bódiovej  a tiež geódy a zázračné kryštály vytvorené na našom chemickom krúžku. Vystavené dielka vznikali spojením vedy a umenia na základnej a základnej umeleckej škole.
            A prečo práve názov Dotyk svetla? Rok 2015 je vyhlásený za Rok svetla. 
             "A hlavný umelec v týchto dielkach je svetlo - maľuje bez farieb v krásnych štruktúrach. Všetky farby sú tak živé, ako nemá žiadny maliar na svete a všetko je to prirodzené a neklame. Rozpráva o svojej ceste, ktorú prešlo priehľadnými materiálmi, rozpráva farbami o zdanlivo bezfarebnom svete...." - RNDr. Daniela Rapavá. 
             
            Výstava ZŠ s MŠ, Tajovského 2, Badín bola realizovaná v spolupráci s RNDr. Danielou Rapavou z KHaP M. Hella, Hvezdáreň v Rimavskej Sobote a tiež ZUŠ J. L. Bellu v Kremnici.

            Ďakujeme za vašu návštevu ;)

            Ing. Lucia Dovalová - tvorca a organizátor projektu a výstavy

            Viac tu: http://mladychemik.webnode.sk/chemicke-projekty/krystalizacie/vystava-dotknute-svetlom/
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.

        • Predstava šiestakov o budúcnosti Badína
          • Predstava šiestakov o budúcnosti Badína

          • Na  hodine občianskej náuky sme za úlohu dostali vymyslieť, ako by mala vyzerať naša obec v budúcnosti. 
             Čo myslíte, ako bude v budúcnosti vyzerať naša obec? Páčila by sa vám obec podľa nášho návrhu? :D
            .......
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME 

        • Prváci na návšteve v škôlke
          • Prváci na návšteve v škôlke


          • Aj keď sú z nás prváčikov ozajstní školáci, zaspomínali sme si na časy, keď sme boli škôlkari. Navštívili sme predškolákov v nových priestoroch škôlky. Predškoláci nás privítali pestrým programom popreplietaným básničkami, pesničkami a nechýbal ani tanček.  Nakreslili sme si spoločne obrázky a pomaškrtili sme si na nemalom občerstvení, ktoré pre nás pripravili šikovné rúčky predškolákov spolu s pani učiteľkou Dankou. A nechýbal ani darček – záložka do knihy, ktorá je pre nás aj užitočnou pomôckou. Ďakujeme predškolákom a veríme, že prijmete pozvanie v najbližších dňoch od nás.
            Pozrite si fotografie v albume a krátke video.
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje