• Civilná ochrana očami detí

          • Ešte koncom minulého školského roka sa žiaci piateho ročníka sa zúčastnili výtvarnej súťaže Civilná ochrana očami detí, ktorú usporiadal OV DPO Banská Bystrica. Dve naše žiačky, teraz už šiestačky, získali krásne ocenenia:
            1. miesto, II. kategória - Ema Krúpová
            2. miesto, II. kategória - Natália Padúchová
            Výherkyniam blahoželáme a ďalšie krásne práce na danú tému si môžete pozrieť na: 
            http://nasa-vytvarka.webnode.sk/vytvarne-uspechy/vytvarne-sutaze/

                        

             

        • Cvičenie Falun Gong očami žiaka
          • Cvičenie Falun Gong očami žiaka

          • Cvičenie Falun Gong z 10.9.2015 - očami Andreja Molnára - 4. ročník
            Falun Gong, nazývaný aj Falun Dafa je starodávne cvičenie na zušľachťovanie mysle a tela. Dňa 10.9. v rámci Európskeho týždňa športu sme mali možnosť aj na našej základnej škole vyskúšať toto čínske meditačno-relaxačné cvičenie.
            Na začiatok sme šli do športovej haly. Tam nás už čakali dvaja cvičitelia, pani Soňa, ktorá nám povedala niečo o pôvode tohto cvičenia a pán, ktorý nám ukazoval jednotlivé cviky. Dozvedeli sme sa napríklad, že v Číne za praktizovanie tohto cvičenia zabíjali mnoho ľudí a predsa sa mu podarilo rozšíriť do celého sveta.
            Vyzvali nás, že ak máme chuť, môžeme si ísť zacvičiť s nimi. Až na pár výnimiek išiel na palubovku takmer celý 1.stupeň. Cvičili sme 5 rôznych cvikov a na konci sme za cvičenie dostali aj odmenu v podobe lotosového kvetu ako symbolu Falun Gong, nevinnosti a čistoty.

             
          • Európsky deň jazykov

          • Koncom minulého školského roka sme sa zapojili do celoslovenskej súťaže Prelož a zaspievaj, ktorú organizovala Európska komisia v rámci príprav Európskeho dňa jazykov. Kristínka Dovalová, Emka Krúpová a Lucka Leštáková naspievali slovenskú verziu piesne Mother Nature´s Son od The Beatles. S prekladom im pomohla p. učiteľka Pecníková a pán farár Roman Dovala, ktorý ich aj sprevádzal na gitare. Pesničku sme nahrali, p. učiteľka Dovalová natočila milý 

            videoklip a poslali do súťaže. 
            A hoci sme jedinou základnou školou, ktorá sa do tejto akcie zapojila, boli sme pozvaní zúčastniť sa nesúťažne finále pesničkovej súťaže a osláv Európskeho dňa jazykov v Bratislave. Akcia sa uskutoční 25. septembra. Držme našim speváčkam palce! yes

            Európsky deň jazykov si samozrejme pripomenieme rôznymi aktivitami aj v našej škole.
            VIDEOKLIP PIESNE
            PROGRAM OSLÁV V BRATISLAVE: EDL_program_Bratislava_electronic.pdf

        • Dotkni sa hviezd
          • Dotkni sa hviezd

          • "Dotkni sa hviezd" očami piatačiek - Kristínky Dovalovej a Lucky Leštákovej

            Tretiaci, štvrtáci a piataci našej školy na zúčastnili dňa 9.9.2015 o 9 hodine predstavenia "Dotkni sa hviezd",ktoré sa konalo na banskobystrickej Dukle. Prišli sme ako prví do veľkej športovej haly a usadili sme sa. 

            Na začiatok sa nám predstavili dvaja moderátori (Alex a Mimo), ktorí nás po celý čas tejto akcie sprevádzali. Oboznámili nás s olympijským heslom, ktoré znie: Vyššie, rýchlejšie, silnejšie(citius, altius, fortius). Zoznámili nás aj so slovenskými športovcami, Matejom Tóthom - novopečeným majstrom sveta v rýchlej chôdzi na 50km, sMartinou Hrašnovou - vynikajúcou atlétkou a účastníčkou viacerých olympiád v hode kladivom a s Luciou Hrivnák Klocovou - olympioničkou a bežkyňou na stredne dlhé trate. Ku každej ich disciplíne moderátori vymysleli súťaž, do ktorej sme sa mali možnosť zapojiť. Pauzy pomedzi súťažné disciplíny vypĺňali výborné gymnastky so svojimi pútavými vystúpeniami a nepriamo sa nám prostredníctvom videa prihovorili aj strelkyňa Danka Barteková a triatlonista Richard Varga, ktorí sa už tešia na reprezentáciu našej krajiny na budúcoročnej olympiáde v Riu de Janeiro. Na konci predstavenia, sa mohla každá trieda so známymi športovcami odfotografovať a dostali sme od športových hviezd aj ich podpisové karty s autogramom. 

            Do Ria sa asi nedostaneme, ale atmosféru olympiády sme si už trošku zažili vďaka Slovenskému olympijskému výboru, ktorý toto predstavenie zorganizoval.
            FOTOGALÉRIA

        • Ďalšie úspechy leteckých modelárov
          • Ďalšie úspechy leteckých modelárov

          • Hoci sú prázdniny v plnom prúde a pomaly sa prehupli do svojej druhej polovice, leteckí modelári z našej školy nezaháľali a trénovali aj počas prázdnin. Prečo? Leto je práve to obdobie, kedy sa leteckí modelári stretávajú na rôznych súťažiach, kde si môžu "zmerať sily" a zároveň si vymeniť navzájom skúsenosti a poobzerať si modely lietadiel. 1. - 2. augusta 2015 sa pri letisku v Očovej konali 11. Majstrovstvá Slovenska historických modelov, 8. Majstrovstvá Slovenska voľne lietajúcich modelov a 9. Podpolianksy zlet historických modelov. Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnili aj leteckí modelári zo ZŠ Badín: Adam Farkaš, Kristián Murgaš a najmladší účastník majstrovstiev a od septembra prvák Adam Koza. Súťažili v disciplíne hádzadlá a v kategórii junior vo voľných modeloch na gumový pohon. V tejto disciplíne prekvapivo obsadil 3. miesto Adam Koza a porazil o niekoľko rokov starších a skúsenejších modelárov. Kristián Murgaš sa v tejto disciplíne umiestnil na 4. mieste. V kategórii junior sa Adam Koza umiestnil na 3. mieste aj v disciplíne Poštolka cup, kde zároveň súťažil spolu s najstarším účastníkom majstrovstiev, 87-ročným pánom Mariom Gandolfom, ktorý na majstrovstvá Slovenska pricestoval až z Anglicka. Disciplína hádzadlá nemala žiaľ junior kategóriu a preto naši modelári nemali veľké šance vyhrať nad skúsenými modelármi, ktorí sa leteckému modelársrtvu venujú už viac ako 50 rokov. No aj napriek tomu sa K. Murgašovi podarilo "pristáť" na 12. mieste, čo je pri celkovom počte 24 súťažiacich pekné poradové číslo. Letecké modelárstvo má na Slovensku silnú tradíciu a na súťažiach historických modelov má najvyššiu účasť na svete. Našim začínajúcim mladým modelárom sa na súťažiach darilo a želáme im veľa trpezlivosti pri výrobe lietadiel a veľa šťastia na súťažiach.  
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje