• Darujme Vianoce

          • Dňa 19.12.2018 sa v našej škole konalo vianočné podujatie "DARUJME VIANOCE". Všetci naši hostia mali možnosť zažiť neopakovateľnú predvianočnú atmosféru. V úvode pani riaditeľka s pani  zástupkyňou uviedli do života nové logo našej školy. Moderátorky programu - ANJELIK a ČERTÍK - Kika Dovalová a Lucka Leštáková, sa postarali aj o bublinky.

            Žiaci prvého stupňa, deviataci a "čertice" z 5.B mali pre nás pripravený pestrý program. Spievali, tancovali, recitovali, hrali na hudobných nástrojoch, deviataci nám dokonca v scénke ukázali, ako sa nemáme správať k prírode. Skrátka všetci ukázali svoju šikovnosť pod vedením svojich pani učiteliek. Súčasťou podujatia boli aj vianočné trhy žiackych výrobkov 2. stupňa, ktoré deti vyrobili počas vianočných tvorivých dielní. Svietniky, medovníčky, vianočné ozdoby a pozdravy nenechali na seba dlho čakať. Deti mali možnosť vidieť aj výrobu tradičných vianočných oblátok a trubičiek (aj si to vyskúšali a pre veľký záujem museli pekne počkať v rade), rodičia ochutnali výbornú kapustnicu a punč. Časť výťažku z predaja spolu s vyrobenými koberčekmi pre opustené zvieratká, ktoré vyrobili žiaci prvého stupňa, budú určené na charitatívne účely. Na túto krásnu predvianočnú akciu budeme ešte dlho spomínať. Fotografie z tohto pekného večera nájdete vo fotogalérii.

          • Lucie

          • 13.12 2018 sme žiačky ôsmeho a deviateho ročníka v Základnej škole A. Sládkoviča Sliač prezentovali naše tradície. Naše tradície sme však prišli ukázať aj do domova seniorov na Sliači, na obecnom úrade mesta Sliač ale prišli sme aj do Badína, kde sme navštívili materskú školu ale aj základnú školu.

            Dňa 13.12 oslavujú meniny všetky Lucie. Preto sme sa aj v tento deň rozhodli potešiť ľudí našim tancom a prevedením tejto tradície. "Lucie" máme zväčša spojené iba s vymetaním kútov, ale táto tradícia má aj iné pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať. V minulosti to ľudia brali viacej vážne. V súčasnej dobe to berieme skôr ako zvyk našich predkov. V tento deň Lucie chodili zahalené bielymi plachtami s tvárami celé pokryté múkou vymetať kúty, aby bolo po celý rok v dome čisto, zdravo... Taktiež nemohli nič hovoriť - aby ich zlí duchovia nespoznali. Kúty vymetali husacími perami. My sme si túto úlohu Lucie užili a dúfame, že sme nikoho na smrť nevystrašili.

          • Zelený chodník

          • V rámci ekologického projektu Zelený chodník vyhlásilo Ekologické a inovačné centrum súťaž pre deti v tvorbe básní o odpade a ekológii. Naše tri žiačky z 5.B: Anetka Donovalová, Paťka Jurková, Natálka Lapinová sa zapojili a poslali viac ako 12 básní, z ktorých niekoľko bolo v súťaži úspešných. Gratulujeme dievčatám k výhre a tešíme sa z ich ekologického myslenia! 

          • Ekoalarm - Minimalizovanie odpadu

          • Žiaci 8. a 9. ročníka sa dňa 22.11. zúčastnili semináru EKOALARM, ktorý mal názov Minimalizovanie odpadu. Deti prostredníctvom rovesníckeho učenia priblížia túto tému svojím mladším kamarátom. Hravou formou sa naučia, prečo je potrebné triediť a hlavne minimalizovať odpad.

            A tu, na týchto pár fotkách, si môžete pozrieť, ako to vyzerá, keď ôsmaci učia prváčikov rozmýšľať ekologicky.

          • Mikuláš, čo nám dáš?

          • Tohtoročný Mikuláš k nám opäť zavítal v plnej paráde. Ale poďme pekne po poriadku. Ráno sme s našimi šikovnými ôsmakmi a ôsmačkami vyzdobili školský vianočný stromček. Mikuláš nás so svojimi vernými spoločníkmi prekvapil hneď na prvej hodine. Zaspievali sme mu, zarecitovali a on nás pochválil a obdaroval prvákov, druhákov, tretiakov a štvrtákov. Dokonca aj veľkáčom piatakom sa ušli cukríčky, hoci mu miesto mikulášskej piesne zaspievali To ta Heľpa :) V každej triede však šarapatil aj čertík a mnohí z nás si okrem mikulášskej nádielky odniesli domov aj čiernu šmuhu na líčku. Ale len celkom maličkú. Fotky nájdete tu.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
        • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
        • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
        • 35677813
        • 2020947885
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje