• Mikuláš u nás v škole
          • Mikuláš u nás v škole

          • Ani tento rok na nás nezabudol. Netrpezlivo sme ho čakali , kedy už konečne zazvoní pri dverách tej našej triedy. Prišiel v sprievode svojich pomocníkov - anjela a čerta. Bolo že to radosti , keď sme ho uvideli. Triedami sa ozýval spev, recitácia, hra na hudobné nástroje a pred prvou triedou ho čakali vyleštené čižmičky usilovných moreplavcov. A potom nám rozdal tie najlepšie sladkosti. Ešte sme sa s ním odfotili a zaželali mu šťastnú cestu k ostatným deťom. A o kom to píšeme? Predsa o našom kamarátovi Mikulášovi. Ahoj, Mikuláš a príď o rok zas!     Žiaci z II.B
            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME                                                                                                           

        • Vianočné trhy a Mikuláš
          • Vianočné trhy a Mikuláš

          • Vitaj, vitaj Mikuláš,
            vitaj medzi nami.
            Prišli sme ťa pozdraviť,
            veselými hrami.

            Tieto verše sa ozývali Obecným dvorom v Badíne 5. 12. 2015, kedy medzi badínske deti prišiel Mikuláš. Celý deň sa niesol rôznymi sprievodnými akciami ako: obecná zabíjačka, vystúpenie folklórneho súboru Javory a Liesky i detského folklórneho súboru Matičiarik. Aj naša škola priložila ruku k dielu a tradičné Vianočné trhy sa z priestorov základnej školy preniesli na dvor obecného úradu. Tu žiaci spoločne so svojimi rodičmi predávali vlastnoručne vyrobené výrobky, ktoré zhotovili na predvianočných tvorivých dielňach. A bolo z čoho vyberať. Žiaci ukázali svoju šikovnosť, zručnosť, kreativitu a tvorivosť nielen svojim rodičom a blízkym, ale aj ostatným návštevníkom. Všetci však s napätím očakávali príchod Mikuláša, ktorý prišiel v sprievode svojich pomocníkov – čerta a anjela. Naši žiaci si preňho pripravili program v podobe piesní, tanca a prednesu básní. Mikulášovi sa program našich žiakov veľmi páčil a všetky prítomné deti odmenil mikulášskym balíčkom.

            POZRIEŤ FOTOGRAFIE V ALBUME.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ školy na základe Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 122/1992 Zb. § 5, čl. 1, využitia ustanovenia § 150 ods. 5 školského zákona a odporúčania Ministerstva školstva rozhodol udeliť riaditeľské voľno na deň 8. januára 2016. Vyučovanie začne 11. januára 2016.

          • Máme talent, máte talent, ZŠ Badín má talent!!!

          • Presnejšie, ZŠ Badín má talentovaných žiakov. Presvedčili sme sa o tom vo štvrtok popoludní na súťaži organizovanej žiackym parlamentom.
            O najlepšom talente rozhodovala porota zložená z dvoch učiteliek a dvoch zástupcov žiakov. Súťažiaci zabojovali o titul najtalentovanejšieho žiaka školy spevom, tancom, hrou na hudobnom nástroji a počuli sme aj vtipy. Pri niektorých vystúpeniach nechýbala tréma, no našli sa aj súťažiaci, ktorí vystupovali sebaisto, suverénne a s úsmevom na tvári.
            Najväčším  talentom v tomto roku sa stal Jakubko Olšiak z II.B triedy, ktorý svojou hrou na husle očaril aj publikum. Medzi ocenených sa dostali aj Sofinka Klocoková z I. triedy/spev/, Peťo Parížek z II. A triedy /spev/, špeciálnu cenu poroty získali Kristínka Dovalová  a Tomáško Parížek za štvorručnú hru na klavíri.
            Ako to už pri súťažiach býva, po vyhlásení výsledkov padlo aj pár slzičiek. Veríme, že to boli slzy plné motivácie a povzbudenia. Veď ako lepšie sa dajú rozvíjať a formovať životné zručnosti, ak nie osobným zážitkom a skúsenosťou?

        • SVIEŤME SI NA CESTU... NIE NA HVIEZDY 2015
          • SVIEŤME SI NA CESTU... NIE NA HVIEZDY 2015

          • Slovenská ústredná hvezdáreň v spolupráci so Slovenským zväzom astronómov, Hvezdáreň v Rimavskej Sobote a Slovenskou astronomickou spoločnosťou pri SAV vyhlásila tento rok 5. ročník medzinárodnej fotografickej súťaže so zameraním na problematiku svetelného znečistenia. Nakoľko tento rok je Medzinárodným rokom svetla, bola  pri tejto príležitosti vyhlásená aj samostatná kategória - Rok svetla.
            No a práve do tejto kategórie sme poslali pár fotografií i my, kryštáliky chemických látok v polarizovanom svetle. Krásnych a vhodných fotiek sme mali neúrekom. Veď práve sa nám skončila výstava Dotknuté svetlom.
            Fotografia Laury Petrovičovej, Farebný drak, získala 2. miesto. GRATULUJEME!!! ;)
            Súťaže sa zúčastnili so svojimi fotografiami aj Viktória Lašutová a Kristína Dovalová.
            Viac na http://nasa-vytvarka.webnode.sk/vytvarne-prace/fotografia/fotograficke-uspechy/

        • VIANOČNÁ POHĽADNICA 2015
          • VIANOČNÁ POHĽADNICA 2015

          • Už po druhýkrát sme sa zapojili do medzinárodnej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica 2015. 
            V dnešnej rýchlej dobe, keď pomaly miznú blízke priateľské vzťahy a sú nahrádzané virtuálnym svetom, je milé pripomenúť si takúto formu komunikácie cez pohľadnice. Veď čo môže byť krajšie ako vlastnoručne napísaná, či dokonca vyrobená pohľadnica?
            Naše pohľadnice pripravili žiaci piateho ročníka technikou linorytu. Matrice s vianočnými či zimnými obrázkami sme otláčali pomocou lisu na vlastnoručne pripravený ručný papier. Aj táto maličkosť ich robí hodnotnejšími. 
            Pár najlepších kúskov sme poslali do spomenutej súťaže. A uspeli sme. Našu kolekciu vybrali ako jednu z najkrajších a bude vystavená v priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne ;)
            Pohľadnice uvidíte aj na Vianočných trhoch v Badíne, 5.12.2015. Budeme radi, keď si niektorú vyberiete a potešíte blízkeho pekným vianočným prianím.
            Viac na:http://nasa-vytvarka.webnode.sk/vytvarne-uspechy/vytvarne-sutaze/
            POZRIEŤ FOTOGRFIE V ALBUME.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Tajovského 2, Badín
      • 048/418 26 32 - ZŠ zborovňa 0911 717 381 - riaditeľka 048/418 26 15 - MŠ - malá a stredná trieda 0911 317 381 - MŠ - trieda predškolákov (Skalica)
      • Tajovského 2 976 32 Badín Slovakia
      • 35677813
      • 2020947885
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje